ДомойА ви це знали?20 цікавих фактів про фламінго

20 цікавих фактів про фламінго

Author

Date

Category

Фламінго — одні з найбільш впізнаваних болотяних птахів у світі. Більшість з них мають яскраво-рожеве пір’я, довгі ноги, схожі на палиці, і довгі шиї, що вигинаються у формі літери «S». Оскільки ці птахи рідкісні за межами тропіків і зоопарків, люди часто задаються питанням, як ці елегантні птахи отримали своє забарвлення, чому вони стоять на одній нозі і чи вміють літати. Читайте далі, щоб дізнатися кілька цікавих фактів про фламінго, які можуть вас здивувати.

Хто такий фламінго?

Існує шість видів фламінго, всі вони належать до роду Птахолов (Phoenicopterus). Це тропічні птахи, що живуть у воді. Деякі з них відомі своїм червоним і рожевим пір’ям, тоді як інші мають біле або сіре оперення. Вони мають комічний профіль, часто їх можна побачити стоячи на одній нозі. Хоча їх часто спостерігають стоячими або в болоті, вони також є вправними літунами.

Дрібниці про фламінго

Фламінго — унікальні птахи, яких важко сплутати з будь-яким іншим видом водоплавних птахів. Їхнє забарвлення і розмір, їхня постава і асоціація з теплими тропіками є одними з найбільш значущих характеристик, які люди цінують у них.

Фізичні характеристики

  • Слово «фламінго» походить від іспанського та латинського слова «flamenco», що означає «вогонь», і стосується тих птахів, які мають пір’я вогняного кольору (не всі).
  • Рожеве, помаранчеве або червоне пір’я з’являється завдяки каротину, що міститься в їжі. Каротин — це той самий пігмент, який робить помідори червоними, а моркву помаранчевою. Раціон дикого фламінго включає креветки, планктон, водорості та ракоподібні.
  • Пташенята фламінго народжуються сірими або білими з більш пухнастим оперенням, щоб зігрітися. Досягнення зрілого рожевого, помаранчевого або червоного оперення може зайняти до трьох років.
  • Великий фламінго — найбільший вид фламінго, який може сягати 5 футів заввишки, коли стоїть прямо з піднятою головою. Важить він лише близько восьми кілограмів. Малий фламинго — найменший, досягає 3 футів заввишки і зазвичай важить від 3 до 6 кілограмів.
  • Ноги дорослого фламінго можуть бути на 30-50 дюймів довшими за все тіло. Фламінго часто стоять на одній нозі, щоб зберегти тепло тіла, заправляючи іншу ногу в тепле оперення. Вони чергують ноги, щоб регулювати температуру тіла.
  • Зігнуте назад «коліно» ноги фламінго — це щиколотка птаха. Коліно птаха знаходиться близько до тіла і його не видно крізь оперення птаха.
  • Фламінго — сильні, але рідкісні плавці та потужні літуни. Багато фламінго мігрують або регулярно літають між найкращими джерелами їжі та місцями гніздування.

Харчові звички

  • Фламінго їдять по кілька годин на день, тримаючи загнуті дзьоби догори дригом під час годування. Вони зціджують і фільтрують їжу з води, відціджуючи крихітні шматочки водоростей, рослинного матеріалу, комах, розсільних креветок та інших продуктів, які складають їхній всеїдний раціон.
  • Після вилуплення пташенят батьки-фламінго протягом п’яти-12 днів годують їх виключно рослинним молоком. Це відрижка з високим вмістом жиру і білка, що виробляється в травній системі батьків.
  • Дзьоб у пташеняти фламінго маленький і прямий. Через кілька місяців дзьоби, що ростуть, розвинуть характерну криву «зламу», щоб харчуватися переважно самостійно.

Поведінка у зграї

  • Зграєю фламінго називають стійку, колонію, полк або зграю, застосовуючи до зграї з більш ніж двох птахів.
  • У світі налічується всього шість видів фламінго, і деякі з них поділяються на підвиди. Всі фламінго належать до сімейства качкодзьобових (Phoenicopteridae).
  • Фламінго — зграйні птахи, які віддають перевагу великим зграям. Типова зграя налічує кілька десятків птахів, але були зафіксовані зграї до мільйона. Великі зграї є заходом безпеки від хижаків, забезпечують стабільне зростання популяції та успіх розмноження.
  • Максимальна швидкість фламінго може сягати 35 миль на годину. У польоті вони можуть здаватися незграбними через довгу шию і звисаючі ноги, через що здаються хиткими.
  • Фламінго — моногамні птахи, що відкладають лише одне яйце щороку, зазвичай не відкладаючи запасного яйця, якщо з ним щось трапляється. Відновлення колонії після нападу хижаків або стихійного лиха може зайняти кілька років.

Різне

  • Фламінго зустрічаються по всьому світу від Карибського басейну і Південної Америки до Африки, Близького Сходу і Європи у вологих біотопах від прісної до солоної води, включаючи мулисті плавні, озера, прибережні лагуни і болота.
  • Хоча фламінго класифікують як болотяних птахів, таких як чаплі, чаплі, колпиці та журавлі, генетично вони ближчі до поганок — водоплавних птахів, що пірнають у воду.
  • Тривалість життя фламінго в дикій природі становить від 20 до 30 років. За умови ветеринарного догляду, регулярного харчування та меншої кількості хижаків, фламінго можуть прожити до 50 років у неволі.
  • Андський фламінго знаходиться під найбільшою загрозою зникнення з усіх видів фламінго через втрату свого ареалу.
  • Інші значні загрози для фламінго в дикій природі включають хижаків, незаконне браконьєрство заради їхнього пір’я, а також полювання на їхні яйця або язики як делікатес.
  • В Америці більше пластикових фламінго, ніж справжніх. Дон Фезерстоун з Массачусетсу винайшов рожевого пластикового фламінго, який прикрашає газони з 1957 року. «Офіційний» рожевий фламінго від Union Products

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Recent comments