ДомойА ви це знали?24 дивовижні факти про диких індиків

24 дивовижні факти про диких індиків

Author

Date

Category

Дикі індики (Meleagris gallopavo) — це розумні птахи, які вміють пристосовуватися до навколишнього середовища, працювати разом у зграї та є допитливими істотами. Дикі індики також є швидкими птахами — вони літають зі швидкістю до 55 миль на годину в повітрі і бігають зі швидкістю до 25 миль на годину на землі. Хоча ви можете впізнати птаха за розправленим хвостом, голою головою та криком, ці птахи мають набагато більше спільного з дикими індиками. Ознайомтеся з цими фактами про дику індичку, які можуть вас здивувати.

Характеристики дикої індички

Фізичні характеристики

  1. На тілі дорослої дикої індички налічується приблизно 5500 пір’їн, включаючи 18 пір’їн на хвості, які утворюють особливе віяло самця. Багато пір’я переливається, що надає індичці характерного блиску.
  2. Дикі індики вміють літати і розвивають максимальну швидкість польоту близько 55 миль на годину. З іншого боку, домашніх птахів розводять для того, щоб вони були важчими, давали більше м’яса і, отже, не могли літати, хоча вони все ще можуть бігати.
  3. Дикі індики мають дуже потужні ноги і можуть бігати зі швидкістю до 25 миль на годину.
  4. Середня тривалість життя дикої індички становить від трьох до п’яти років, а найстаріша відома дика індичка прожила близько 13 років. Домашні птахи, вирощені для харчування, живуть лише кілька місяців, поки не досягнуть розміру, придатного для комерційного забою, хоча заводчики можуть утримувати племінні пари протягом декількох років.
  5. У дикій природі індики важать від п’яти до 20 фунтів. Домашні індики спеціально виведені для того, щоб бути важчими, і можуть важити вдвічі більше, ніж їхні дикі родичі, залежно від віку, коли їх забирають.
  6. Дикі індики бачать в кольорі і мають чудовий денний зір, втричі кращий, ніж у людини, з полем зору близько 270 градусів. Однак вночі вони мають поганий зір і, як правило, стають обережнішими з настанням темряви.

Харчування

  1. Дикі індики всеїдні і можуть спробувати багато різних продуктів. Більшу частину їхнього раціону складають трава і зерно, але дикі індики мають різноманітну дієту і можуть також їсти комах, горіхи, ягоди і дрібних рептилій. Домашніх індиків зазвичай годують спеціалізованими гранульованими кормами для збалансованого харчування та оптимального росту, але вони також можуть ласувати такими ласощами, як овочеві обрізки або зелень.
  2. Ці птахи здебільшого харчуються рано вранці та ввечері, принагідно підбираючи їжу, яку знаходять, ходячи по землі. Індики дряпають листяну підстилку, щоб виявити їжу, і час від часу піднімаються на кущі або дерева, щоб поласувати ягодами. Харчуються вони переважно рано вранці та ввечері.

Поведінка диких індиків

  1. Курликання дикого індика можна почути на відстані до однієї милі, і воно є основним засобом спілкування тома зі своїм гаремом курей. Крики також відлякують інших томів від території, на яку вони вже претендують.
  2. Протягом зимових місяців кури і томи живуть окремими зграями. З приходом весни самці залишають свою зимову зграю і рухаються до місць спарювання, щоб привабити самок.
  3. Самець дикої індички може залишатися сам, якщо він залицяється. Самці індиків спаровуються з якомога більшою кількістю самок.
  4. Голови птахів можуть бути червоними, рожевими, білими або синіми. Лиса голова і м’ясиста шкіра на обличчі дикого індика можуть змінювати колір від хвилювання або емоцій за лічені секунди. Клапоть шкіри, що звисає над дзьобом індика, називається снуд і може змінювати колір, розмір і форму залежно від настрою та активності.
  5. Дикі індичата, які щойно вилупилися, є досоціальними, тобто вони народжуються з пір’ям і можуть швидко постояти за себе. Молоді індичата залишають гніздо протягом 24 годин, щоб добувати їжу разом з матір’ю. Самці-батьки індиків мають дуже мало спільного з вирощуванням пташенят.
  6. Дикі індики — соціальні тварини. Індики видають звуки для спілкування, наприклад, скликають своїх пташенят на шлюбні крики. До таких звуків відносяться кудкудакання, зойк, кудкудакання, кудкудакання, гудіння, муркотіння, крякання, гоготіння і кі-кі.

Різні дрібниці

  1. Дорослі самці індиків називаються томами, а самки — квочками. Дикі індичата називаються індичатами, молоді самці — індичатами, а молоді самиці — індичатами. Група індиків називається зграєю або зграєю.
  2. Через надмірне полювання та вирубку лісів, які знищили місця проживання диких індиків, ці птахи майже вимерли в 1930-х роках. Сьогодні налічується понад 7 мільйонів диких індиків, і популяція цих птахів зростає в багатьох регіонах. Їхній ареал поширений по всій Північній Америці, від Канади до Мексики.
  3. Дикі індики мають п’ять різних підвидів: Східний, Осцеола, Ріо-Гранде, Мерріам і Гульдс. Тонкі відмінності в оперенні та різні ареали відрізняють цих птахів. У деяких класифікаціях також виділяють шостий підвид — південномексиканську дику індичку. Ще один індик, вічкоподібний індик, є абсолютно окремим видом і виглядає зовсім інакше, ніж більш звичні дикі індики, з більш сміливим, яскравим забарвленням і іншими пір’їнами.
  4. Оскільки це місцевий птах з гордою поведінкою та захисними інстинктами, Бенджамін Франклін віддавав перевагу дикій індичці як національному птахові. Він вважав білоголового орла менш почесним, оскільки він може бути падальщиком і грабувати інших птахів і тварин заради здобичі.
  5. Дика індичка — одна з двох птахів, що походять з Північної Америки, яку регулярно одомашнюють, і домашніх диких індиків вирощують по всьому світу. Інший північноамериканський птах, якого часто розводять заради їжі, — це качка-москвичка.
  6. Аляска і Гаваї — єдині два штати, де немає великих природних популяцій диких індиків. Однак, ви все ще можете знайти деяких птахів, що втекли, або індиків, вирощених в домашніх умовах, в цих штатах. Дикі індики були вперше одомашнені в Мексиці, а потім експортовані до Європи. Європейські поселенці привезли одомашнених індиків до Нового Світу з собою як колоністи, але також полювали на диких птахів, яких вони знаходили.
  7. Перші неофіційні президентські помилування були надані домашнім індикам у 1947 році. Відтоді кожен президент США «помилував» двох птахів (президентську індичку та індичку віце-президента) перед Днем подяки. Помилувані птахи доживають свій вік на різних фермах і часто тимчасово виставляються на огляд американської громадськості.
  8. Червень — це Національний місяць любителів індичатини, який заохочує їсти індичатину не лише на великі свята. М’ясо індички містить мало жиру і багато білка, що робить його більш корисним для здоров’я, ніж багато інших видів м’яса. Оскільки індички можуть бути дуже великими, вони також більш доступні за ціною, ніж інші види м’яса.
  9. Середньостатистичний американець з’їдає 18 фунтів індичатини на рік, а на День подяки з’їдається більше індичатини, ніж на Різдво і Великдень разом узяті.
  10. На індиків найбільше полюють з усіх птахів у Північній Америці. Дика індичка є офіційним мисливським птахом в Алабамі, Массачусетсі та Південній Кароліні.

Де можна побачити індиків у дикій природі

Індики живуть у кожному штаті на території США. Їхнє улюблене місце проживання — відкриті ліси з розчищеними ділянками. На півдні їх можна зустріти серед дерев, переважно серед сосен, магнолій, буків і дубів. Індики потребують щоденного пиття і часто відвідують водопої, особливо в спекотну погоду.

Міссурі, Джорджія та Пенсильванія належать до штатів з найвищими показниками полювання на диких індиків. Побачити диких індиків у їхньому природному середовищі існування, де вони захищені від полювання, можна в наступних притулках по всій території США:

  • Національний заповідник долини Міннесоти
  • Національний заповідник дикої природи Шерберн у штаті Міннесота
  • Національний заповідник Боске-дель-Апачі в Нью-Мексико
  • Національний заповідник ірокезів у Нью-Йорку
  • Національний заповідник Кароліна Сендхіллс у Південній Кароліні
  • Національний заповідник Хагерман у Техасі

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts

Recent comments